Robin Söderlings märkliga olycka – bröt tre ben(!) efter att ha lekt med barnen: ”Riktigt klantigt”

Robin Söderling skulle leka med barnen.
Då hände det högst oväntade och olyckliga.
– Jag bröt tre ben. Men jag får skylla mig själv, säger han till Sportbladet.

Han är vår senaste stora tennisstjärna. Och ingen vet exakt hur bra det hade kunnat bli om Robin Söderling fått hålla sig skadefri under hela tenniskarriären.

Söderlings olycka

Den här sommaren är förre tennisstjärnan högaktuell med sitt sommarprat i P1. Men annars lär det mest bli soffläge närmste veckorna efter en riktigt dråplig fadäs hemma i trädgården.

Robin Söderling, tennis
Robin Söderling. FOTO: Instagram.

Olyckan slog till när Söderling lekta med sina barn och skulle bygga en hemmagjord linbana på bakgården.
– Det var en riktig klantig grej. Jag och en kompis byggde en linbana till barnen som blev lite för brant och snabb. Som tur var såg vi det när den var klar. Så jag tänkte att jag åker först så får vi se. Men jag brakade in med foten rakt i ett träd. Det small till ordentligt. Det var inte kul, säger Söderling till Sportbladet.

”Skylla mig själv”

Nu är den förre världsfyran i tennis i gips och väntar på operation. Resultatet av åkturen med linbanan blev tre brutna ben i mellanfoten och gips i totalt sex veckor.

Robin Söderling, tennis
2020306 Captain Robin Söderling of Sweden during the Davis Cup qualification tennis match between Sweden and Chile on March 6, 2020 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / Bildbyrån / Kod SH / 180191

Men framförallt en rätt så annorlunda sommar för Söderling, som har lagt ut en bild på benet i gips på Instagram.
– Det var inte så rolig tajming. Det får bli hängmattan och böcker i sommar. Men jag får skylla mig lite själv. Jag var lite övermodig. Så här i efterhand kan jag tänka hur jag ens kunde testa den, säger han till kvällstidningen.

Men hur blir det med den hemmagjorda linbanan då, även känd som benbrytaren?
– Min kompis plockade ned den ganska snabbt när han såg vad som hände, erkänner Tibrosonen.

LÄS MER: Björn Borgs nya beslut – därför lämnar tennislegendaren Sverige och flyttar till paradiset

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!