Svenske profilens starka ord – efter Zlatans hårda attack mot Malmö FF: ”Ynkligt och skamlöst”

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot Malmö FF.
Nu stöttas han – av författaren David Lagercrantz.
– Jag tycker verkligen att det var ynkligt och skamlöst, säger han till Kvällsposten angående MFF:s uteblivna stöd.

Turerna kring Zlatan Ibrahimovic och Malmö FF har varit många. Ända sedan han slog igenom för cirka 20 år sedan så har han varit kraftigt förknippad med klubben, och har gång efter gång visat sitt stöd och sin kärlek till Skåne-klubben.

Utspelet mot Malmö

Men Ibrahimovic har även, vid flertalet gånger, varit starkt ifrågasättande kring hur det gick till när han såldes till Ajax, och har varit kritisk mot hur personer inom Malmös dåvarande ledning skötte affären. I höstas briserade bomben att Ibrahimovic går in som delägare i Malmös rival Hammarby, vilket ledde till stort hat.

200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån

Förra veckan gjorde svensken en intervju – och svarade då för första gången på frågor om hur han sett på det som hänt, och framför allt om Malmös supportrars reaktion på det hela. Sedan beslutet har bland annat Ibrahimovics staty i Malmö kraftigt saboterats av ilskna MFF-supportrar – någonting som Ibra själv kallade för ”dagisnivå”.

Stöttas av profilen

Nu stöttas han även av författaren David Lagercrantz, som rasar mot att Malmö FF inte gett Ibrahimovic stöd under den turbulenta hösten och vintern.

– Jag tycker det var ynkligt av Malmö FF att inte försvara honom när statyn förstördes. Att man inte går fram och skriker åt dem att sluta, det var som ett nytt svek. Jag tycker verkligen att det var ynkligt och skamlöst, säger Lagercrantz, som skrev boken ”Jag är Zlatan”, till Kvällsposten.

MALM÷ 20191222 VitmÂlad och utan n‰sa. Under natten till sˆndagen har Zlatanstatyn p Stadiontorget i Malmˆ Âter vandaliserats. Denna gÂng har statyn av Zlatan Ibrahimovic fÂtt n‰san avsÂgad och mÂlats vit. Dessutom har fÂgelmat strˆtts ut vid statyn. Foto: Johan Nilsson / TT

Författaren menar även att det som hände Ibrahimovic under övergången till Ajax satte spår.

– Det var ett jävla svek, han var ung och sårbar. Det märkte honom och gjorde att hela hans personlighet sattes där. Efter det har han varit mer vaksam, säger Lagercrantz.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!