Zlatan Ibrahimovics jätteattack mot Malmö FF – efter stora kaoset och hatet: ”De ska vara tacksamma”

Zlatan Ibrahimovic klev in i Hammarby – och Malmö FF rasade.
Nu svarar svenskstjärnan.
– Jag känner att jag har varit för snäll, säger han.

Det har sedan i höstas varit det mest omdiskuterade och kontroversiella ämnet inom svensk fotboll. Zlatan Ibrahimovic valde i november att köpa in sig som delägare i Hammarby, och pratade direkt varmt om klubben.

Fansen rasande

Det gjorde Malmö FF-fansen rasande. Ibrahimovic har tidigare under sin karriär varit starkt förknippad med just MFF, och dess supportrar tog inte Hammarby-beskedet med ro.

200417 Zlatan Ibrahimovic participates in a training session with Hammarby on April 17, 2020 in Stockholm. Photo: Maxim Thoré / Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic har dock hittills varit tyst kring sina tankar – men öppnar nu upp. Ibrahimovic har de senaste veckorna tränat med Hammarby, och var under fredagen med när laget spelade tv-sända internmatcher.

Zlatans svar

Och han höll då inte tillbaka i sin kritik mot sin förra klubb.

– Jag spelade för MFF, jag har gjort det jag har gjort för MFF fast jag inte var välkommen, inte önskad och fast jag blev blåst på mitt första kontrakt. Ändå valde jag att hjälpa till en klubb, som gjorde det här mot mig. Ändå har jag gett dem 100 miljoner plus. Jag menar… då är det inte svårt att bygga ett lag? Där känner jag att jag har varit för snäll, säger Ibrahimovic till Dplay.

Foto: Skärmdump/Dplay

Han fortsätter:

– Jag menar en allsvensk klubb som får 100 miljoner i dessa, tuffa tider, det är väl bra? Då ska man vara tacksam. Med tanke på att man inte var önskad, man var inte välkommen och man var sist in i ledet. De som vet, de vet. Och alla som snackar bara för att vinden blåser åt deras håll, då öppnar de munnen. Men när det går emot, då vågar de inte öppna munnen. Det är så människor är, de vill ha det lätt. Men jag vet vad jag gör och vad jag har bidragit med.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!