SVT-profilens oväntade utspel – avslöjar totalt okänd detalj om vandaliserade Zlatan-statyn: ”Jag vet att…”

Zlatan Ibrahimovics staty vandaliserades.
Nu träder SVT-profilen John Taylor fram – och avslöjar okända detaljer.
– Jag är en person bort från den näsan, säger han till Aftonbladet.

Det var i höstas som Zlatan Ibrahimovic släppte bomben att han gått in som delägare i den allsvenska klubben Hammarby. Beskedet fick de grönvita supportrarna söder om Stockholm att jubla – men i Skåne så orsakade nyheten tumult.

”Är en person bort”

Malmö FF:s supportrar kände sig svikna av superstjärnan, vilket ledde till att Ibrahimovics staty, i Malmö, vandaliserades kraftigt. Statyns näsa sågades bland annat av, och efter att den fällts så plockades den bort och sedan dess har det varit väldigt tyst om var den befinner sig, och vad som kommer hända med den framöver.

Zlatan Ibrahimovic, staty
191227 The statue of Zlatan Ibrahimovic has been vandalized, photographed on December 27, 2019 in Malmö. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92390

Men nu avslöjar SVT-profilen, tillika trädgårdsmästaren, John Taylor, att han sitter på detaljer.

– Jag är en person bort från den näsan. Jag vet inte var den är just nu, men jag vet att den sågs på en fest runt nyår. Jag vet att den finns i Malmö och att den finns runt någons hals, säger han till Aftonbladet.

Näsan: Nu ett halsband

Den inbitne MFF:aren John Taylor är tydlig med att han tar avstånd från vandaliseringen, men bekräftar alltså att näsan från statyn numera är ett halsband.

– Jo, det är ett halsband nu. Min vän som såg den var lite ambivalent, vi äldre ”hårt troende” MFF:are vet att allting rörde upp känslorna. Det är intressant, men vi är inte inblandad, säger han.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
200224 Zlatan Ibrahimović på plats under fotbollsmatchen i Svenska Cupen mellan Hammarby och Varberg den 24 februari 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Och trots att John Taylor tar avstånd från vandaliseringen så gör han inget försök att dölja sitt missnöje mot Zlatans beslut att gå in i Hammary.

– Jag är uppgiven. Det var så fint, vi hade kungen från Malmö som hade gjort de finaste och vackraste målen i världshistorien och så väljer han att köpa aktier i en liten förortsklubb. De har vunnit ligan en gång, hade det varit AIK eller Göteborg hade man haft en viss förståelse. Det är ganska stora klubbar, men Hammarby…, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!