Uppgifter: SHL-lagets tydliga drömvärvning lämnar storklubben – högaktuell för återkomst till Sverige

Han är Färjestads stora drömvärvning.
Nu uppges Jesse Virtanen lämna sin KHL-klubb.
– Vi lever på hoppet, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.

Jesse Virtanen kom till Färjestad 2017 och gjorde omedelbart succé i klubben. Under sin debutsäsong gjorde backen hela 30 poäng – någonting som han dessutom lyckades toppa året därpå.

”En drömvärvning”

Han svarade då för mäktiga 41 poäng på 52 matcher, vilket ledde till flytt till KHL. Men där har Virtanen inte fått det att flyga, och under säsongen har han till och med hunnit med att byta lag inom ligan.

Jesse Virtanen, Färjestad
190131 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 4-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Örebro den 31 januari 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Färjestad har samtidigt, under hela säsongen, varit öppna med hur gärna de vill ha tillbaka honom.

– Jag kan tycka att det är en drömvärvning. Vi har haft kontakt med Jesse under hela tiden och har haft en bra dialog. Vi vet att han och hans fru Susanna trivdes väldigt bra i Karlstad. Vi trivdes väldigt bra med dem, säger Peter Jakobsson till HockeyNews.

Uppges nu lämna

Och nu kommer uppgifter som definitivt lär exaltera FBK-fansen. Enligt uppgifter i Ryssland, vilket HockeyNews skriver om, så ser Virtanen ut att lämna Ak Bars Kazan.

– Det har jag inte hört. Det är klart att han började i Traktor och bytte till Kazan där han spelade mindre. Det är en kille som vi ser spelar ganska mycket och framför allt i powerplay. Som sagt, jag vet att de trivdes bra i Sverige och jag vet att vi kan vara ett alternativ om det inte blir någonting i Ryssland eller Schweiz. Vi lever på hoppet ett tag till i alla fall, säger Peter Jakobsson.

Jesse Virtanen, Färjestad
190406 Färjestads Jesse Virtanen jublar efter han gjort 3-0 under semifinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 6 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Peter Jakobsson säger att intresset är stort.

– Det är klart att skulle han flagga för att han skulle vara intresserad skulle vi kämpa för att få honom tillbaka till Karlstad. Det är ingen hemlighet, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!