Dick Axelssons klockrena ord mitt under coronakrisen – som ALLA kan relatera till: ”Skulle uppskatta om…”

Sporten är uppskjuten – och i Stockholm är de allra flesta hemma om dagarna.
Det verkar tära på Dick Axelsson.
Profilen sätter nu verkligen ord på någonting som de flesta troligtvis känner igen sig i.

Coronavirusets massiva spridning har fått idrott världen över att ställas in, och Sverige är inget undantag. Den allra sista SHL-omgången spelades inför tomma läktare, och till en början sköts SM-slutspelet upp i två veckor.

Säsongen inställd

Men det ändrades snabbt och hela slutspelet ställdes till sist in, vilket gjorde att de svenska hockeysäsongerna avslutades i förtid. Och hockeyspelarna tvingas nu att stanna hemma.

200303 Djurgårdens Dick Axelsson jublar efter mål 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 3 mars 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / Bildbyrån

Så är även fallet för majoriteten av stockholmarna, som om dagarna uppmanas till hemmajobb. Och det kan vara svårt att hålla rutiner och den fysiska aktiviteten uppe.

”Skulle uppskatta om…”

Det är någonting som även Dick Axelsson får uppleva – och gör ett klockrent skämt om på Twitter.

”Hej Eliteprospects. Skulle uppskatta om ni uppdatera min längd och vikt nu. 191 cm och 110 kg. Tack på förhand”, skriver han.

191228 Djurgårdens Dick Axelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Skellefteå den 28 december 2019 i Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Axelsson syftar då till att han, enligt hemsidan, egentligen väger 100 kilo, men under ”karantänen” gått upp 10 kilo. Tweeten har fått rejält med gillningar – och databassidan Eliteprospects svarade även.

”110 kg-klubben är vanligtvis reserverad för spelare i Division 3-5. Vi kräver bildbevis på våg samt kagge”, skriver de.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!