Ulf Samuelssons flört med SHL-klubben – han och sonen vill tillbaka till Sverige: ”Man säger inte nej”

Leksand undvek kvalspel på grund av coronaviruset.
Sedan dess har tränaren Ulf Samuelsson och sonen Philip lämnat landet.
Men nu flörtar familjen Samuelsson med en återkomst till Sverige igen, enligt DT.

Det blev en tuff återkomst till SHL för Leksand den gångna säsongen. Efter en fin start på säsongen handlade ändå allt om överlevnad.

Har lämnat Leksand

Under våren värvades förre NHL-svensken Ulf Samuelsson in som ny huvudtränare. Men inte ens han lyckades få laget att lyfta från bottenträsket och när grundserien var färdigspelad låg Leksand under kvalstrecket.

Ulf Samuelsson, Leksand
200310 Leksands tränare Ulf Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Leksand den 10 mars 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Men på grund av coronaviruset slapp Leksand kvalspel och får ha kvar sin plats i SHL till nästa säsongen. Dock har ”Tuffe Uffe” tillsammans med sonen Philip Samuelsson lämnat landet för att återvända till USA och det är högst osäkert vad som händer kommande säsong.

Vill tillbaka till SHL

Det stoppar ändå inte både far och son från att flörta med Leksand om en comeback till klubben.
– Vi packade grejerna och det var fullt upp med att ta oss hem. Vi har inte pratat än, men vi lär göra det snart när det lugnat ned sig, säger Philip Samuelsson i en intervju med lokaltidningen DT.

Ulf Samuelsson, Leksand
200222 Leksands tränare Ulf Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Oskarshamn den 22 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

28-årige backen gjorde 42 SHL-matcher och 7 poäng den gångna säsongen och erkänner att han gärna spelar i Leksand nästa säsong.
– Jodå. Det var ett lärorikt år för mig och jag har ju min koppling till Leksand. Man säger inte nej till något sådant. Jag trivdes bra, vi får se vad framtiden innehåller. Min agent får säga till vad jag har för alternativ. Det viktiga nu är att ta det lugnt och återhämta mig efter säsongen, säger han till tidningen.

Samuelsson berättar också att han pratat ihop sig med pappa Ulf och att båda två är sugna på en fortsättning i SHL med Leksand.
– Ja, vi har snackat lite om det, men det är inte bara vi som tar beslutet. Det är styrelsen och Leksand som förening, men vi har snackat lite om det. Vi får se vad framtiden bjuder på. Vi hade ju roligt ihop och det är alltid kul att spendera tid med familjen. Det är speciellt att kunna göra det på en så pass hög nivå också. Vi tar det som det kommer helt enkelt. När allt lugnat ned sig får vi se.

LÄS MER: SHL-klubbens besked efter stora kaossäsongen – hela elva(!) spelare lämnar nu