Uppgifter: SHL-klubben blåser värsta rivalen – överens med årets succéback

Han har fått ett riktigt genombrott i år.
Nu har Oskarshamns succéspelare Oskar Nilsson bestämt sig om framtiden.
28-åringen ser ut att nobba Luleå – för värsta rivalen, rapporterar Sportbladet.

Bara två omgångar återstår av SHL-säsongen 2019/20. Och redan nu börjar klubbarna se över sina trupper för att stå slagkraftiga till säsongsstarten 2020/21.

Gjort succé i SHL

En av succéspelarna från årets som det har ryktats mycket om är genombrottsmannen Oskar Nilsson. 28-åringen gör sin första ordinarie SHL-säsong i karriären och har imponerat rejält.

Oskar Nilsson, SHL
191230 Oskarshamns Oskar Nilsson under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Oskarshamn den 30 december 2019 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

Han har också ryktats till serieledaren Luleå, enligt lokaltidningen NSD. Och det vore en rimlig flytt då Nilsson fått sin hockeyutbildning i just Luleås organisation.

Till värsta rivalen

Men så ser det inte alls ut att bli då Nilsson väntas nobba Luleå till nästa säsong. Parterna har inte lyckats komma överens om lönen och istället har backen kommit överens med värsta rivalen, rapporterar Sportbladet.

Oskar Nilsson, SHL
200218 Oskarshamns Oskar Nilsson deppar efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 18 februari 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Enligt uppgifter är Nilsson i stort sett överens med Skellefteå AIK till nästa säsong. Där han ses som den perfekta ersättaren till Jonathan Pudas, som lämnar för spel i Schweiz.

Oskar Nilsson har i år gjort 6 poäng på 26 matcher i SHL för bottenlaget Oskarshamn. Tidigare har backen gjort 1 poäng på 6 matcher i SHL för Luleå.

LÄS MER: Storklubben bekräftar nu – vill värva SHL-toppklubbens stora poängmaskin: ”Är på vår lista”