Chockbeskedet: OS-medaljhoppet hittad död i krasch – blev endast 26 år gammal: ”En sorgens dag”

Han var landets stora medaljhopp till OS 2020 i Tokyo.
Men nu har chockbeskedet kommit att Braian Toledo hittats död.
Spjutkastaren omkom i en motorcykelkrasch och blev bara 26 år gammal, rapporterar La Nacion.

Argentinaren Braian Toledo spåddes en lysande framtid inom spjutkastning. Som ung skördade han stora framgångar och vann guld i ungdoms-OS, brons i ungdoms-VM samt silver i JVM 2012.

OS-medaljhopp död

Vid senaste OS 2016 i Rio de Janeiro slutade Toledo på en 10:e plats. Inför OS 2020 i Tokyo var 26-åringen Argentinas stora medaljhopp och innehar även landets rekordnotering i spjut.

Braian Toledo, Argentina
Braian Toledo of Argentina during men’s javelin throw qualifying round at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on 17th August, 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN – FINLAND OUT. NO THIRD PARTY SALES.

Därför kom det som en stor chock när han nu hittats död. Argentinaren omkom i en motorcykelkrasch i hemstaden Marcos Paz, nära Buenos Aires, rapporterar La Nacion.

Toledo omkom omedelbart och enligt uppgifter var inget annat fordon inblandat i olyckan.
”En sorgens dag för all argentinsk idrott”, skriver argentinska fotbollsklubben River Plate på Twitter.

”Riktigt irriterad”

Toledos sörjs också av nära vännen och finska friidrottsstjärnan Annimari Korte.
”’Jag dör hellre när jag gör något jag älskar, än att inte leva över huvud taget’ var en av de sista sakerna du sa till mig. Vila i frid, min otroliga vän”, skriver hon på Twitter.

Braian Toledo, Annimari Korte
Braian Toledo och Annimari Korte. FOTO: Instagram.

Finskan berättar även att hon försökte få Toledo att sluta åka motorcykel, men förgäves.
”Jag var riktigt irriterad och sa åt Braian hela tiden att inte köra motorcykel. Jag sålde min egen för ett år sedan eftersom jag var rädd för att skadas på väg till träningen. Men Braian var aldrig rädd, och det var vad han älskade att göra mest av allt”, skriver hon på Twitter.

https://twitter.com/annimarikk/status/1233010139793248258?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1233010139793248258&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.expressen.se%2Fsport%2Ffriidrott%2Fos-hoppet-dod-blev-endast-26-ar-gammal%2F

LÄS MER: Stjärnan har hittats död – blev bara 36 år gammal: ”En fruktansvärd chock”