Anna Holmlund medvetslös – kraschade på träning

Anna Holmlund medvetslös – kraschade på träning

Den svenska skicross-stjärnan Anna Holmlund har kraschat på träningen inför tävlingen i Innichen, Italien. Hennes tillstånd beskrivs som instabilt.
– Det är alltid allvarligt med huvudskador, men exakt bedömning kan inte jag göra utan det måste läkarna i så fall göra, säger skicrosslandslagets sportchef Joar Båtelson till Sportbladet.

Den 29-åriga skicross-stjärnan Anna Holmlund kraschade på träningen inför tävlingarna i italienska Innichen. Svenskan, som ligger tvåa i världscupen, förberedde sig med resten av landslaget inför tävlingen när hon missade en dämpning i ett hopp och kraschade, rapporterar SVT.

Holmlund slogs medvetslös och fördes med helikopter till sjukhuset i Bolzano där det konstaterades att hon fått blödningar i hjärnan. Hon opererades akut och hålls för närvarande nedsövd på intensivvårdsavdelningen. Hennes tillstånd beskrivs som instabilt.
– Vi är ett stort team av ledare på plats tillsammans med laget och vi har även ledare som är tillsammans med Anna på sjukhuset, säger Båtelson till SVT.

Share on FacebookTweet about this on Twitter
TAGS:
Dela på facebook