Händemark-show när Malmö segrade i toppmötet

Ett mål och två assist. Fredrik Händemark låg bakom i stort sett allting när Malmö besegrade HV71 på hemmais med 4-3.
– Jag är i mitt livs form, säger Händemark till C More.

Malmö har stått för en stark höst och parkerade inför kvällens match mot HV71 på fjärde plats i tabellen. Trots det har laget haft svårt att göra mål  och i de fem senaste matcherna har man endast skrapat ihop fyra mål. Det skulle ändras hemma i Malmö Arena i kväll.

Hemmalaget tog ett fast grepp om matchen redan i matchinledningen. Efter drygt fyra minuter kunde Fredrik Händemark spela fram junioren Lukas Haudum som vinklade in 1-0 och sitt första SHL-mål i karriären. HV71 kvitterade bara minuter senare, men kvällen skulle vara till Malmös fördel – och inte minst Fredrik Händemark. I den tredje perioden stod centern för sin andra assist i matchen när han vackert serverade Nichlas Hardt och bara minuter senare kunde Händemark själv trycka in 4-1 på sin egen retur.
– Jag kände att jag hade pigg ben i dag så det var skönt. Jag är nog i mitt livs form, hårt jobb lönar sig, säger Händemark till C More.

Slutresultatet skrevs till 4-3 och Malmö klättrar i och med vinsten förbi HV71 och Brynäs upp på andra plats i tabellen.
– Vi lägger mer puckar på mål och skymmer och styr och gör lite grismål. Det är det som behövs och det gjorde vi idag, säger Händemark till C More.

Matchfakta: Malmö – HV71 4–3 (2-1, 1-0, 2-2)

Första perioden: 1–0 (04.53) Lukas Haudum (Fredrik Händemark, Lars Bryggman), 1–1 (07.06) Kevin Stenlund (Dylan Reese).
Andra perioden: 2–1 (14.23) Nils Andersson (Lars Bryggman, Lukas Haudum).
Tredje perioden: 3–1 (03.59) Nichlas Hardt (Fredrik Händemark, Andreas Thuresson), 4–1 (11.18) Fredrik Händemark (Carl-Johan Lerby), 4–2 (14.44) Simon Önerud (Kevin Stenlund), 4–3 (19.59) Simon Önerud (Niklas Hansson, Kevin Stenlund).