Kanske den bästa kvartsfinalserien som har spelats.

Kanske den bästa kvartsfinalserien som har spelats.

När det gäller som mest ska lagkaptenen kliva fram och visa vägen – och det var precis vad Modos Per Svartvadet gjorde den 18 mars 2007. När den sjunde avgörande kvartsfinalen mellan Modo och Timrå gick till förlängning ställde sig Modoikonen upp i omklädningsrummet och sa:
– Ska ni avgöra får ni göra det snabbt, annars gör jag det.
Vad som hände sen?
Det här.

 
Ett klassiskt citat – nästan lika klassiskt som avgörandet. För kapten Svartvadet gav sina lagkamrater några minuter i fjärde perioden, men när ingen klev fram tog han saken i egna händer. 4.20 in sänkte in i förlängningen sänkte han Timrå med ett direktskott – och precis som en riktig ledare ska göra höll han vad han hade lovat sina lagkamrater i periodpausen.
Ljudvolymen i Swedbank Arena nådde helt galna nivåer och alla ville hylla hjältarna – speciellt den största hjälten. Fansen körde igång den klassiska ramsan ”va-va-va var vad det? Svart-svart Svartvadet”.

Kvartsfinalserien mellan Timrå och Modo byggdes upp som ”Slaget om Västernorrland” och matchserien levde upp till hajpen – och mer därtill. Aftonbladets krönikör Lasse Anrell beskrev den som ”en klassisk matchserie och ren hockeymagi” och alla som följde matcherna kan nog hålla med om det. Tonen i serien sattes redan i första mötet. Totalt delades det ut sex matchstraff och hela 181 utvisningsminuter innan Tommy Wargh kunde avgöra för Timrå.
Medelpadslaget gick upp till 3-2 i matcher, men de lyckades inte avgöra på hemmaplan. Modo vann med 4-2 och tvingade fram en helt avgörande match – en match som Modofansen aldrig kommer att glömma.
Timråstjärnan Jonathan Hedström hade ett skott i ribban i början av fjärde perioden, men sedan tog slutspelets stora stjärna Per Svartvadet saken i egna händer.
Resten är som man brukar säga historia. Kapten Svartvadet fortsatte sedan att dominera slutspelet och såg till att guldet till slut hamnade i Örnsköldsvik.

Gilla Sportbibeln om du vill få artiklar om fler klassiska SHL-ögonblick.

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
TAGS:
Dela på facebook