6 maj 2010 kommer för alltid att bli ihågkommen som Johan Franzéns stora kväll. I dag firar vi det härliga minnet som fyller sju år.

Detroit Red Wings var rejält pressat i Stanley Cup-matchserien mot San Jose Sharks efter tre raka förluster. I Game 4 vändes allt – tack vare ”The Mule”. Franzén assisterade lagkamraten Todd Bertuzzi till 1-0 och tog sedan över showen på egen hand. Inom loppet av mindre än fyra minuter gjorde svensken 2-0, 3-0 och 4-0 i den första perioden.

Det galna målkalaset avgjordes sedan så klart av Franzén som satte det sista målet, och hans fjärde för kvällen, till 7-1 i den tredje perioden. Detroits blågula hjälte hyllades av en lyrisk hemmapublik under hela matchen och slog två rekord den kvällen. Sex poäng blev flest någonsin i en slutspelsmatch för Detroit och fyra poäng blev rekord för antal poäng under en period i Stanley Cup.

Franzén har även gjort det ännu bättre i en NHL-match med fem fullträffar.