NHL-rivalens störtsköna tokhyllning av Erik Karlsson: ”Det är bara löjligt”

Många har hyllat Erik Karlsson.
Men frågan är om den svenske superbacken tidigare har beskrivits med sådan här respekt och beundran – av en motståndare.

Ottawa Senators Erik Karlsson höll, som vanligt, högsta klass hela förra säsongen. Men i slutspelet nådde svenskens insatser episka nivåer.
Trots skadeproblem tog han sitt Senators hela vägen till en sjunde och avgörande match i Eastern Conference-finalen (där blivande Stanley Cup-vinnarna Pittsburgh vann efter overtime). Han blev dock inte utsedd till ligans bästa back, något de flesta experter tyckte var ett rån.

Erik Karlsson hyllas enormt

Nu hade han ingen röst, men man kan ana att Boston Bruins rookieback Charlie McAvoy också tyckte att Karlsson borde ha fått Norris Trophy.
För när amerikanen nyligen intervjuades i podden Spittin’ Chiclets, så höll han inte direkt tillbaka.
– Den här killen är ett MONSTER. Ibland brukar jag titta på highlights från andra spelare för att ladda och bli inspirerad och jag brukar alltid se hans highlights. Han är OTROLIG, säger McAvoy.

Bruins-backen fick göra sin NHL-debut i slutet av förra säsongen. Och i slutspelet ställdes han mot just Ottawa och Karlsson. Han var dessutom på isen när Erik Karlsson slog den där overklig lobbpassningen över hela banan.
– Jag kommer aldrig glömma när han slår den där passningen från egna (förlängda) mållinjen och pucken landade på vår blå, exakt på (Mike) Hoffmans klubbtejp och han avslutar med att göra en Forsberg…det vara bara löjligt. Bara löjligt.

Efter matchserien mot Boston, som Ottawa alltså vann, hyllades Erik Karlsson för sitt uppträdande i samband med att lagen tackade varandra. Vem det var han klappade om lite extra? Just det, Charlie McAvoy.

Här kan ni höra en del av intervjun:

Erik Karlsson is a complete "freak of nature" and one of @cmcavoy25's biggest role models.

Ett inlägg delat av Spittin' Chiclets (@spittinchiclets)

LÄS MER: Kanadensiska tokhyllningen av Erik Karlsson är det bästa vi har sett.