Knocken som delar NHL: Brutalt påhopp – eller bara otur?

Två av NHL:s storstjärnor hamnade i fokus i natt – av en oväntad anledning.
San Joses Joe Thornton knockade Washington Capitals T.J Oshie med en olycklig tackling.

Det var i slutet av den andra perioden som Washingtons T.J Oshie drev ned pucken i anfallszonen. Där hamnade han i en sargduell, som gjorde att han föll ned på knä.
Det var då San Joses Joe Thornton delade ut en tackling som tog riktigt, riktigt illa.

Amerikanen Oshie kunde till slut ledas av isen efter smällen. Thornton fick ingen utvisning för tacklingen och efter matchen var diskussionen på sociala medier i full gång: var det ett fult påhopp av Thornton eller bara en olycklig situation?

Här är några exempel:

Capitals tyckte, inte helt oväntat, att Thornton skulle ha straffats. I början av den tredje perioden tog Washingtons tuffing Tom Wilson revansch genom att utmana Thornton på en fight.

Capitals vann till slut matchen med 4–1 och Alexander Ovechkin gjorde sitt 578:e NHL-mål. Han övertog därmed 20:e platsen i alla tiders målliga.

Vad tyckte du om tacklingen? Kommentera gärna på Facebook!