Galna NHL-slagsmålet som slog alla rekord.

Galna NHL-slagsmålet som slog alla rekord.

NHL-historien saknar inte direkt matcher som spårat ut. I dag för 12 år sedan möttes Philadelphia Flyers och Ottawa Senators i en match som skulle gå till historien.
Upprinnelsen till bråket var en tidigare incident lagen mellan, där Ottawas Martin Havlat hade svingat sin klubba mot Mark Recchis huvud. Havlat fick fem minuters utvisning och matchstraff för tilltaget, och bötfälldes även efter matchen.

Men Flyers nöjde sig inte med den efterföljande avstäningen samt bötern och en hämnd utlovades av Ken Hitchcook, som var tränare för Philadelphia vid tillfället. I en intervju efter matchen sa han att ”En dag, kommer någon låta honom betala priset. Det här är en sån sak som jag tycker att spelarna ska ta hand om på isen”.

Sagt och gjort. I nästa möte lagen emellan och med endast 1.45 minuter kvar av matchen brakade helvetet lös. Stämningen hade blivit hätskare för varje minut som gått och efter att Daniel Alfredssons dragit på sig en roughingutvisning, rann bägaren över. I klippet nedan kan du se hur bland annat Mattias Timander tar sig an Zdeno Chara på isen i det historiska bråket.

 
Publiken i arenan fick bevittna hela tolv olika slagsmål, och allt slutade med att det delades ut totalt 419 utvisningsminuter. Bråket slog det tidigare rekordet vad gäller antalet utvisningsminuter som var på 406 minuter. Matchresultatet då? Det slutade 5-3 till Philadelphia Flyers efter mål av bland annat svenske Kim Johnsson.
Vill du ha fler klassiska hockeyklipp i ditt flöde? Gilla Sportbibeln.

Share on FacebookTweet about this on Twitter
TAGS:
Dela på facebook