Den gången Douglas Murray sa åt ryssen att hålla upp huvudet.

Den gången Douglas Murray sa åt ryssen att hålla upp huvudet.

I kväll smäller det ordentligt i hockey-VM. Det är dags för klassikern Ryssland-Sverige igen. Hockeyhistorien har bjudit på mängder av klassiska möten nationerna mellan, men aldrig har det väl gått så vilt till som när lagen möttes i hockey-VM 2008.

I det svenska laget fanns en viss backbjässe vid namn Douglas Murray. NHL-backen visste sin roll i landslaget och redan i det första bytet förklarade han för den ryska stjärnforwarden Alexej Morozov vad som gällde.
– Jag sa åt honom att hålla upp huvudet och att han inte är i ryska ligan längre, sa Murray till Sportbladet.
Det var ingen slump att det var just Morozov som Murray tog ett litet snack med.
– Han är en bra hockey­spelare, men han spelar i Ryssland av en anledning. Han kan inte ta en tackling och därför är han inte i NHL. Han håller aldrig upp huvudet.
Det tog ungefär 10 minuter.
Sedan fick Morozov ångra att han inte höll upp huvudet.
Så här gick det till:

 
Det är ingen dålig smäll han åker på, Morozov. Murray hade dock svårt att se varför det snackades om matchstraff och avstängning.
– Det är löjligt och pinsamt med matchstraff och avstängning. Tacklingen är bra tajmad. Enda problemet är att vår spelare stannar upp pucken så att Morozov inte får den. Det är kanske två minuter, men inte mer.
Matchen mot Ryssland var den sista i gruppspelet och Sverige fick möta Tjeckien i kvartsfinalen. Den matchen vann Tre Kronor, men man föll med 4–5 i semifinalen mot Kanada.
Ryssland?
De vann hela turneringen. I finalen slog ryssarna Kanada med 5–4 efter sudden death och matchhjälte blev Ilya Kovalchuk, stjärnan som utmanade Anton Strålman i klippet ovan.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

Share on FacebookTweet about this on Twitter
TAGS:
Dela på facebook