VIDEO: När David Beckham förbluffade alla med Premier Leagues mäktigaste mål någonsin

VIDEO: När David Beckham förbluffade alla med Premier Leagues mäktigaste mål någonsin

David Beckham är en av världens mest kända fotbollsspelare genom tiderna. På planen har han briljerat med sina utsöka frisparkar och precisa crossbollar med den där ruggigt känsliga högerfoten. Vid sidan av planen har han varit en ständig måltavla för skvallerpress och paparazzis för sitt äktenskap med popstjärnan Victoria Beckham samt sina många reklamkampanjer.

Den framgångsrika karriären tog fart på allvar för 20 år sedan. 17 augusti 1996 kom det historiska målet som skulle förändra David Beckhams liv för alltid. Den då 21 år gamla Manchester United-talangen tog emot bollen på egen planhalva i Premier League-mötet med Wimbledon.

Matchen hade nått 90 minuter och United var på väg mot en bekväm 2-0-seger. Men Beckham ville mer. Han såg att motståndarmålvakten Neil Sullivan var långt ute och slog till precis innan mittlinjen. Bollen seglade över halva planen och dök ned retfullt i mål före en jagande Sullivan.

Ett mål som skrev historia och än i dag är ett av de mest ikoniska Premier League-målen någonsin. Tre veckor senare gjorde Beckham landslagsdebut för England och sedan – kan man lugnt säga – rullade allting på.

LÄS MER: Den här intervjun med David Beckham är fortfarande den roligaste genom alla tider.

Se Beckhams otroliga fullträff här:

Gilla Sportbibeln om du också älskar fotbollsnostalgi.

 

facebooktwitter
TAGS:
Dela på facebook