Magiska bilderna från bästa midsommarafton – någonsin

När det svenska landslaget tog världen med storm under VM 1994 blev Pontiac Silverdome i Detroit en kär plats för många svenskar. Vem minns inte Arne Hegerfors klassiska ”Pontiac Silverduuuume”?
Det var här som Sverige idag för 23 år sedan spelade den viktiga andra gruppspelsmatchen mot Ryssland. Man mötte även Brasilien, i den sista gruppspelsmatchen, i arenan.

Här kan du se höjdpunkterna från den klassiska matchen:

Matchen började illa för svensk del då Ryssland, redan efter fyra minuter, tog ledningen på straff. Sen visade det svenska landslaget en helt annan attityd och kunde kvittera genom Tomas Brolin på straff, strax innan halvtid.

I den andra halvleken klev en viss Martin Dahlin fram i rampljuset. Först drog han på sig sitt andra gula kort i turneringen, vilket medförde att han missade den sista matchen mot Brasilien. Men innan matchen var över satte han också dit två bollar på huvudet. Slutresultatet: 3–1.
Hur det gick sedan behöver vi nog inte påminna er om…

Dela gärna för att hylla bronshjältarna från 1994!