Bulgariens tokilska – efter skrällen mot Sverige: ”De var en skam”

Bulgarien gjorde det ingen förväntade.
Och besegrade Sverige på hemmaplan med 3-2.
Men efter slutsignalen var det ändå rejält irriterat – hos Bulgarien.

När alla förväntade sig en enkel seger – för Sverige. Så överraskade Bulgarien alla genom att skrälla och vinna med 3-2 på hemmaplan. Men det var inte bara glada miner efter VM-kvalskrällen.

För Bulgarien var riktigt arga trots den så viktiga segern. Förbundskaptenen Petar Hubchev var argast av alla. På grund av vad som hände i första halvlek när Sverige fick straff.

En straff som Emil Forsberg ändå missade och kort därefter var domaren på bulgarerna igen med ett gult kort när Jimmy Durmaz föll i en närkamp. Där och då tappade Hubchev humöret fullständigt.

”Vi borde inte klaga, men…”

Ilskan gick helt ut över domarteamet och allt resulterade i att den bulgariske förbundskaptenen skickades upp på läktaren. Därför kunde inte Hubchev hålla tillbaka ilskan efter matchen, trots tre härliga poäng.
– Nu får jag äntligen prata om domarna. De var en skam! Vi borde inte klaga, men de var inte snälla mot oss… När det hade gått 20 minuter hade han redan sagt till två av våra spelare, gett Sverige en straff och ytterligare 2-3 frisparkar. Men vi vann den här matchen trots domarna, säger han till bulgariska Blitz.

Efter segern lever drömmen om en VM-plats i allra högsta grad för Bulgarien som bara är en poäng bakom Sverige i kampen om andraplatsen som leder till playoff-spel. Frankrike toppar gruppen igen, tre poäng före Sverige.