Succécomeback för Anette Norberg som satsar mot OS -

Succécomeback för Anette Norberg som satsar mot OS

Hon är tillbaka. Anette Norberg har gjort comeback på curlingbanorna igen och gjort sådan succé att hon nu fått en plats i landslaget igen och satsar mot OS 2018.

Anette Norberg är Sveriges mest framgångsrika curlingspelare med 2 OS-guld, 3 VM-guld, 7 EM-guld och ett helt gäng SM-guld. 2013 avslutade svenskan sin framgångsrika karriär men ändå kan hon inte hålla sig borta från isen.

49-åringen har gjort comeback i den nystartade curlinggrenen mixeddubbel och spelade till sig en andraplats i elitserien tillsammans med kollegan Vincent Stenberg. Det innebär att duon får var sin plats i landslaget.

Per och Camilla Noreen vann elitserien och de båda paren bildar det nystartade landslaget i mixeddubbel. Tillsammans ska de tävla i de tre internationella tävlingar där det bästa laget får representera Sverige i VM 2017 i april, skriver Svenska Curlingförbundet i ett pressmeddelande.

Norberg satsar sedan för att nå sitt tredje OS då mixeddubbel gör entré för första gången i vinter-OS 2018 i Pyeongchang.

LÄS MER: 9 anledningar till att hela Sverige älskar Gunde Svan.


 
Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.

facebooktwitter
 
TAGS:
Dela på facebook